רכישת סימולטור מתקדם לנהיגה
OT-M300WS Drive STISIM
System Desktop
רקע
בפגיעות ומחלות של מערכת העצבים המרכזית אשר בהן נמצא לרוב קשיים מוטוריים וכן הפרעות קוגניטיביות, עולה שאלה לגבי היכולת להמשיך או לחזור ולנהוג. הנהיגה היא תפקוד חיוני ביותר לעצמאותו של האדם, לשמירה על יכולת הניידות והתפקוד בקהילה ולתחושת המסוגלות והדימוי העצמי. אין אנו מעוניינים לשלול מהאדם שנפגע או חלה את הזכות לנהוג שלא לצורך. המשך התפקוד חיוני לשמירה על איכות החיים והרווחה האישית. יחד עם זאת, אדם אשר יכולתו לנהוג נפגעת, מסכן את עצמו ואת סביבתו באופן קריטי ובלתי הפיך.
הצורך
במצבים אלו בהם עולה הספק, מופנים אנשים למרפאת הנהיגה.
בריפוי בעיסוק במרכז הרפואי לשיקום – לוינשטיין, שם הם עוברים הערכה הכוללת סוללה של אבחונים קוגניטיביים, התנסות בסימולטור נהיגה והערכת נהיגה מעשית על הכביש בשיתוף מורה נהיגה.
הערכה זו מאפשרת למרפאה בעיסוק הבודקת להמליץ לאדם (ולרופא המטפל) להמשיך או להפסיק את הנהיגה.
הסימולטור משמעותי מאד כחלק מהערכה משום שהוא מהווה סביבה בטוחה לבדיקת יכולות שונות מוטוריות וקוגניטיביות כגון: קשב, מהירות תגובה ודיוק, קואורדינציה בסיסית, כפי שהן נדרשות בזמן נהיגה.
חשוב שהשימוש בסימולטור ימחיש את חווית הנהיגה כפי שהיא במציאות. בכך, השימוש בסימולטור יאפשר ביצוע הערכה מדויקת, הזדמנות לתרגול ושיקום יכולת הנהיגה.
הסימולטור המבוקש System Desktop OT–M300WS Drive STISIM ,מצליח לדמות סביבה ריאלית המזכירה מאד את דרישות הנהיגה ברכב במציאות, מבלי שזו תתבצע על הכביש.